Damkommittén (DK)

NVGF damtour 2008
Damtävlingar 2008
Damlägret 2010

Damkommittén vill att klubbens damerna ska trivas, utvecklas och få känna sig delaktiga i klubben. En viktig del är att försöka få fler damer att ta steget från 36+ till officiellt handicap. I dagsläget är det många som fastnar, och inte kommer vidare.

Träningsläger 28-29 maj 2011

Träning under ledning av vår Pro Tomas Dahlström, spel och social samvaro. Även damer från andra klubbar är välkomna att delta i mån av plats.
Sista dag för anmälan är 20 maj. ”Först till kvarn”…. Pris 950 kr och då ingår alla måltider. Boende i campingstugor finns. Anmälan till kansliet!

Annan träning

Damerna har träning med vår Pro Tomas Dahlström varje lördag kl. 12.00 med start 4 juni 2011. Kostnad 60 kr per gång. Därefter finns vi tillgängliga för fadder-rundor för de som önskar (gröna-kort-utbildning pågår under förmiddagar och juniorträning på eftermiddagar under lördagarna)

Spelschema Tisdagsgolfen (Damswinget)

9-hålsrundor mellan 31 maj och 6 september 2011. Maj-Juli startar vi kl 18.00 Därefter kl. 17.00 på grund av att kvällarna blir mörkare. Ingen föranmälan behövs, det är bara att komma så delar vi in oss i olika bollar. Startavgift 40 kr. Alla damer är välkomna - oavsett klubbtillhörighet!
Om man inte känner för att ”tävla” kan man gå i en ”trivselboll” i stället, ev. med en fadder-dam som stöd om det känns nytt och obekant. Efter golfspelandet fikar vi tillsammans i klubbhuset. Vi kanske känner för att diskutera olika regeltolkningar eller något intressant som har hänt under kvällens spel.

Det finns ingenting registrerat just nu...

Inbjudningstävlingar

29 juni Sörfors (NVGF Damtouren) i hoppas att många Bjurholmsdamer tar chansen att spela med golfare från Norr- och Västerbotten. Det brukar vara en mycket trevlig tillställning!
15 juli Bjurholm Inbjudan ska skickas till regionens alla golfklubbar samt Öviks klubbar. Vi hoppas på många deltagande damer.

Matchspelsserie

Lagledare: Anna Fredricks, med Inger Södermark som bisittare.

8 juni i Umeå/Holmsund 16:30 Bjurholm - Sörfors
Umeå - Norrmjöle
21 juni i Norrmjöle 16:30 Umeå – Bjurholm
Norrmjöle – Sörfors
8 juni i Bjurholm 10:30 Sörfors – Umeå
Bjurholm - Norrmjöle

Övrigt om tävlingar

Övriga damtävlingar i regionen – se hemsidan hos de olika golfklubbarna. Några att nämna: Räkfrossa i Sörfors (fredagen den 17 juni kl 16.00, 9 hål) och Emmas tävling i Umeå (10 juli). Vid inom NVGF anordnade öppna tävlingar är greenfeen sänkt till 150 kr för singel och 200 kr för ett par i partävling.

Vecka 28 är det golfvecka i Bjurholm med flera tävlingar (inte enbart för damer).
Måndag 11 juli = VK Cupen (partävling, irish greensome)
Onsdag 13 juli = Bjurholmscutten (individuellt med slutspel)
Fredag 15 juli = Damernas inbjudningstävling
Lördag 16 juli = Partävling scramble

Klubbmästerskapet avgörs helgen 30-31 juli. Vi ska verkligen försöka bli så många damer som möjligt som tävlar under säsongens höjdpunkt. Vi hoppas också att det blir en trevlig fest på kvällen, eller hur Juha/Torbjörn!

Kommittén består av

Anna Fredricks anna.p.fredricks@gmail.com