Matchspel

Sugen på att spela matchspel i Bjurholms matchspelslag för damer?

NVGF:s matchspelsserie för damer
NVGF anordnar för Norr- och Västerbottensklubbarna en matchspelsserie för damer som pågår under perioden juni-augusti. Först spelar Västerbottens- respektive Norrbottensklubbarna i var sin serie och sedan blir det en final mellan segrarna i respektive serie.. Finalen spelas ofta i början av september. Vinnande lag får 2000:-. Det bör tilläggas att förra årets vinnare heter Bjurholms GK!!!

Spelet
Matchspel är en rolig golfform med mycket taktik, skratt och spänning. Att dessutom få komma ut på andra klubbar och spela golf med andra likasinnade damer är alltid kul. Klubbarna som deltar från Västerbotten är Sörfors GK, Umeå GK, Norrmjöle GK, Skellefteå GK, Robertsfors GK och Bjurholms GK.

Varje omgång består laget av 6 st damer som varieras beroende på vilka som kan, vill och har möjlighet. De matcher som spelas varje omgång är; se även Riktlinjer matchspel :

•  Match singel, scratch
•  Match singel, hcp
•  Match par, foursome
•  Match par, bästboll

Varje lag möts en gång i serien, vartannat år på hemmaplan och vartannat år på bortaplan. Totalt spelas 5 st omgångar mellan juni-augusti. Se Schema .

Hur gör vi?
Vi brukar ofta samlas ca 1h före första boll/match för lite peptalk, uppvärmning och om möjligheten finns, ta en fika och prata ihop oss lite före matcherna börjar. Har vi bortamatch så försöker vi samåka. Viss milersättning kan fås från NVGF om avståndet är långt. Man betalar ingen greenfee på bortaplan utan det är gratis då man är med i serien. Exakt tid & datum fås ca 2 veckor före varje omgång och läggs ut på hemsidan och finns på anslagstavlan på klubben. Efter fastlagd speldag är det bra om du som matchspelare hör av dig till mig så får jag snabbt ihop ett lag.

I år har vi ett 20-tal damer som vill spela, men vi behöver alltid påfyllning med fler spelare! Du bör ha hcp 36 eller lägre för att vara med, om inte, räknas ditt hcp som detta då du spelar. Vi tar inte det här på blodigt allvar utan försöker bara spela och ha roligt ute på banan så kommer resultaten av sig själv. Efter varje omgång bjuder vi gästande lag på kaffe/te och smörgås och har lite eftersnack, vilket brukar vara mycket trevligt. Resultaten från varje omgång kommer löpande att läggas ut på hemsidan och kommer också att finnas på NVGF:s hemsida.

Sugen att vara med?
Är du sugen att vara med? Ring då eller maila till:
Lagkapten Bjurholms GK, Katharina Persson , katharina.persson@duroc.se
eller 090-14 15 93, 070-239 31 03