Nyhetsbrev 2006

[Klicka här för att komma till aktuella nyhetsbrev]

Nyhetsbrev 7/06 (9 juli)

* Styrelsen har kallat till ett EXTRA ÅRSMÖTE måndagen den 17 juli klockan 19:00 i klubbhuset.
Huvudfrågan är ett förslag att höja medlemslånet med 50%.
Bakgrunden är att GK har köpt den maskinpark som vi tidigare har hyrt för att kunna sköta banan. Detta ger oss sänkta kostnader och bättre möjligheter att styra kostnaderna. För att kunna slutföra affären måste golfklubben stärka kassan och den naturliga åtgärden på kort sikt är att söka stöd bland medlemmarna.
Enligt förslaget skall pengarna betalas in senast en månad efter mötet. Den som tycker det är ett bra förslag uppmanas att betala in pengarna så snart som möjligt.

* Sommarfest lördagen den 22 juli, kl 19.00 på Bjurholms Folkets Hus (efter Gamals tävling). För 290 kronor får du mat, dans och trevligt sällskap.
Det finns fortfarande plats för fler. Anmäl er på listan i klubbhuset så fort som möjligt och senast tisdag den 18 juli.

* KM i matchspel har inletts. 12 deltagare slåss om titeln, där första omgången ska vara avslutad senast 16 juli och ginalen senast 6 augusti.

* Det finns arbetsuppgifter för den som vill göra en insats på banan. Du som vill arbeta, SMS:a eller ring Leif Harding i bankommittén 070-3132847

* Det finns nu en golfbil att hyra, till en kostnad av 200:- per runda

* Tidsbokningen via webben är igång och verkar fungera ganska bra. Man kan boka tid från 10 dagar innan till dagen innan. Speldagen kan tid endast bokas på plats eller via telefon.

* I veckan som kommer spelas den nya tävlingen 5-dagars med nästan 100 anmälda deltagare. Tredje deltävlingen spelas i Bjurholm på onsdag 12/7.

* Det kommer att bli ett Höstmöte lördagen 21/10 på klubbhuset. Det är ett bra tillfälle att sammanfatta 2006 och blicka framåt. Det är också tänkt att fatta beslut om årsavgifter och liknande, istället för att dessa frågor ska behandlas på årsmötet i vår.


Nyhetsbrev 6/06 (6 juni)

* Banan är öppen. Vintern har varit god och gräset frodas. Snart är nog banan i topptrim.

* Tidsbokningen har inte kommit igång ännu. Det återstår en del administrativa detaljer att lösa i och med att vi inför tidsbokning via webben. Bland annat ska den nya receptionen sättas i drift ordentligt.
Tills vidare gäller bollränna.

* NY MEDLEMSFORM: Greenfee-medlem
Efter en hel del förfrågningar så införs en my medlemsform som innebär en lägre årsavgift och att man slipper betala in medlemslånet. Å andra sidan ingår ingen spelrätt, så man måste betala greenfee varje gång man spelar och man har heller inte tillgång till fri utbildning.
Vi hoppas att detta dels ska locka gamla medlemmar som slutat eftersom man tycker att man spelar för lite, dels nya medlemmar som inte vill gå in med så mycket kapital från början.

* Man kan nu köpa klippkort för greenfee (4, 7 eller 10 rundor). Detta gör det enkelt och billigare för den som spelar mycket i Bjurholm. Klippkortet är inte personligt och kan därför användas som present eller för att få grupprabatt.

* Vi har gjort en överenskommelse med Örnsköldsviks GK Puttom om en ömsesidig rabatt (normalt sett 100:-) på gällande greenfee.
Detsamma gäller sedan tidigare gentemot Umeå, Sörfors och Robertsfors.

* Nu är det dags att anmäla sig till tävlingen 5-dagars som avgörs 10-14 juli. Tävlingen spelas individuellt fem dagar i rad på fem olika banor i Umeå-regionen, och de tre bästa resultaten tas med i slutresultatet.
Sista anmälningsdag är 30 juni

* 25 juni avgörs tävlingen Femtiolappen (fd. Tjugan - anmälningsavgiften höjts en aning). Nytt för i år är att alla spelar från röd tee, vilket för den ovane inte behöver vara en fördel.

* Golfvärdar sökes!
Kontakta Ewa Stuge (0932-10360, 0932-14050, 070-6544227) och meddela när du kan vara golfvärd i sommar.

* Driften av campingen och stugorna har övertagits av Ulrika och Christina Lidström. Stugorna har bland annat förankrats bättre i marken och håller på att få en ny fräsch inredning.

* Försöket med Pay&Play fortsätter. Måndagar efter klockan 14 är banan öppen för vem som helst som vill spela golf. Banan är öppen som vanligt under denna tid.

* Idag (6/6) drar damerna igång tisdagsgolfen, medan herrarna inleder sin säsong nästa tisdag (13/6).
Anmälan på plats. Damerna startar 17:00 och därefter tar herrarna vid.

* Torsdagsgolfen (seniorer 50+) startar på torsdag (8/6). De som spelar 18 hål startar 14:30, och 9 hål startar 17:00.


Nyhetsbrev 5/06 (26 maj)

* En sista påminnelse om att det är ARBETSDAG lördagen 27 maj (imorgon!).
Samling 10:00 vid klubbhuset. Kom dit klädd för utomhusarbete och ta med med egna handredskap (spadar, krattor mm)

* Banan öppnar för medlemmar på söndag 28 maj (efter arbetsdagen).

* BANAN ÖPPNAR 29 MAJ (på måndag) med ordinarie sträckning och greener. Sprid gärna detta bland vänner och bekanta.

* PAY & PLAY: På försök ska vi öppna banan för alla som önskar spela (oavsett medlemskap eller hcp). Detta sker på MÅNDAGAR EFTER KLOCKAN 14. Tidsbokning och skriven bollränna som vanligt.
I varje sällskap måste det finnas någon golfkunnig som ansvarar för vett och säkerhet.

* Reglerna för medlemslån har ändrats en aning, men detta påverkar inte det som redan betalat in sitt medlemslån.
En nyhet är att medlemslån inte krävs in av de som ännu inte fyllt 30 år (tidigare 22 år). Detta är en anpassning till verkligheten, som även en del andra golfklubber har insett.
En annan nyhet är att man kan välja att inte betala in hela medlemslånet med en gång. Istället betalar man 10% av det resterande beloppet i förhöjd årsavgift.

* Årets första tävling är Bernard Jones Tart Scramble 3 juni. Ett utmärkt tillfälle för ovana golfare att få tävla på ganska lika villkor.

* Damlägret ska genomföras 10-11 juni. Anmälan senast 31 maj till kansliet, och avgiften till PG 6484523-3. Mer information på hemsidan.

* Golfvärdar sökes!
Kontakta Ewa Stuge (0932-10360, 0932-14050, 070-6544227) och meddela när du kan vara golfvärd i sommar.

* Tisdags- och torsdagsgolfen drar snart igång.
Tisdag damer: 6 juni
Tisdag herrar: 13 juni
Torsdag 55+: 8 juni

* Tidsbokning via hemsidan har nu aktiverats. Man kan boka tid upp till 7 dagar i förväg, men man kan inte ha mer än 2 bokningar samtidigt. Reglerna är lika för medlemmar och gäster.
Prova gärna och återkom med synpunkter på handhavande och regler till Christer Nygren och Nils Sigefelt.

* Gamal har anlänt och shopen är öppen som vanligt.

* Restaurangen, med Mats&Leif i köket, har öppnat för säsongen. Tills vidare bara dagtid, men det blir mer framöver.


Nyhetsbrev 4/06 (8 maj)

* SLÄJDAN 2/06 finns nu att läsa på hemsidan. Den kommer ut i tryckt format efter nästa helg om allt går som planerat. Den innehåller mycket matnyttigt inför den stundande säsongen.

* Rangen är öppen för spel (sedan 5.maj)

* Banrapport: I stort sett ingen is eller isbränna på banan. Däremot en del snömögel i gräset, vilket kan vara nog så illa. Risk för torka om det inte kommer regn snart. Snart vet vi mer.

* Arbetsdag den 27 maj med handgripligt arbete för att få igång banan.

* Försöksverksamhet med Pay&Play på banan, måndagar efter klockan 14. Någon i varje boll måste vara golfkunnig och ansvara för ordning och säkerhet.

* Lämna in (svenska) namnförslag på de nya hålen (10-18). En ny banguide ska produceras, och du har chansen att påverka innehållet.

* Den nya banguiden på hemsidan håller på att växa fram. Just nu saknas endast de nya banskisserna, men en hel del kan komma att förändras (bl.a hålnamnen). Tjuvkolla på http://www.bjurholmsgk.se/guide/strkarta.htm

* Damerna har s.k. avrostning 23 och 30 maj med Gamal, för att komma igång efter vintern.

* Boka upp vecka 28 och spela golftävling fem dagar i rad. Denna nya tour besöker Umeå, Robertsfors, Bjurholm, Sörfors och Norrmjöle för att utse den bäste golfaren. Anmälningsavgiften är 1000:- och då ingår fem dagars spel och den avslutande banketten.

* Tisdagsgolfen (alla) drar igång 13 juni och torsdagsgolfen (55+) den 8 juni.

* Senior-upptakt 20 maj klockan 10 i klubbhuset. Bland annat planering av torsdags-golfen. Meddela gärna till kansliet ifall ni tänker komma.

* Ta chansen att bli av med lite gamla prylar. Klubben har nytta av klubbor/bagar (träning och utlåning), vagnar (utlåning/uthyrning) och bollar (till rangen). Prylarna ska vara funktionsdugliga, men inte bödvändigtvis snygga.

* Banan beräknas preliminärt kunna öppna 28 maj, efter arbetsdagen.


Nyhetsbrev 3/06 (18 mars)


* Årsmötet 16/3 samlade 54 medlemmar i klubbhuset, och beslutade bland annat följande:
- Christer Nygren utsågs till ny ordförande i klubben.
- Styrelsen består under 2006 av Owe Pernestam, Ewa Stuge, Pär Mattsson, Torbjörn Sundén, Ola Dahlgren och Karin Waldemarsson.
- Årsmötet avslog motionen om att åter ge distansmedlemmar fri spelrätt, men biföll motionen att utse Nils-Göran Björklund till hedersmedlem.
- Förslaget till ny organisation gillades av årsmötet, och den ska inom kort bemannas och konkretiseras.
- Det övergripande målet under 2006 blir att förbättra klubben ekonomi.
Mer information finns på hemsidan.

* Hemsidan har fräschats till.
Förstasidan och högerspalten har fått nytt innehåll och struktur.
Mycket av det som finns styrs nu av olika databaser, vilket gör det lättare att tillhandahålla korrekt, aktuell och uniform information. Fortfarande återstår en del detaljer, bland annat interna länkar, den nya organisationen och en del saker inför kommande år.
Vi hoppas och tror att förändringen är till det bättre.


Nyhetsbrev 2/06 (10 mars)


* Årsmötet hålls i klubbhuset torsdagen den 16 mars klockan 19:00. Det har inkommit två motioner och vi ska bland annat välja en ny ordförande.
De flesta möteshandlingarna finns tillgängliga på hemsidan.
Kom dit och gör din röst hörd.

* Inför golfsäsongen 2006 behöver vi fler tävlingsledare som genomför
klubbens tävlingar. Att vara tävlingsledare är inget enmansjobb utan man jobbar i team (3-4 pers.) Vana tävlingsledare är huvudansvariga.
För att underlätta arbetet erbjuder vi en tävlingsledarutbildning vilken kommer att genomföras v16 och v17. Det blir 2 kvällar om 3 timmar vardera. Blivande och gamla tävlingsledare är välkomna.
Mer information och anmälan:
Anders Waldemarsson, 090-195045, 070-3221378, anders.waldemarsson@glocalnet.net

* Tyvärr har Norrmjöles driftbolag beslutat att de inte ska vara med i den ömsesidiga greenfee-överenskommelsen mellan Umeå-klubbarna.
Den omfattar nu Bjurholm, Umeå, Sörfors och Robertsfors och innebär generellt 100:- rabatt på ordinarie greenfee.

* Det finns fortfarande några platser kvar till Ålands-resan 24-28 maj.
Kontakta Juha Kalander, 0930-21104

* Namnge de nya golfhålen! Arbetet med den nya banguiden pågår. De gamla hålen är namngivna, men ännu finns inga benämningar på de nya.
Lämna namnförslag till Pär Mattsson i Styrelsen (mailto:parmattsson@yahoo.se).
Vinnande bidrag belönas med ära, berömmelse och kanske en liten present.


Nyhetsbrev 1/06 (15 februari)


* ÅRSMÖTET, årets viktigaste möte kommer att hållas torsdagen den 16 mars 2006 kl. 19.00 i klubbstugan i Mariebäck.
På agendan står val, ekonomisk redovisning, verksamhetsplanen och motioner (förslag) från medlemmarna.
En något modifierad organisation, med färre men bättre kommittéer, kommer att behandlas.
Motioner ska vara inlämnade till styrelsen eller kansliet senast 3 veckor innan mötet (23 februari)
Dokumenten till mötet ska finnas tillgängliga senast en vecka innan mötet (webben och kansliet).

* Vem ska bli ny ordförande?
Nils-Göran kliver av uppdraget, och om du har förslag på bra kandidater till denna post (eller andra poster) så är det bara att kontakta valberedningen i god til innan årsmötet.

* Nästa nummer av Släjdan (1/2006) finns nu på webben. Det skickas ut till alla medlemmar inom kort.
Det innehåller bland annat kallelse till årsmötet och beskrivning av den nya organisationen.

* Varje söndag klockan 10-13 finns det möjlighet att swinga klubborna i Castorhallen i Bjurholm.

* Restaurangen kommer 2006 att drivas av gamla bekanta, nämligen Mats&Leif (Malmgren&Engman). Välkomna tillbaka!

* Samarbetet mellan golfklubbarna i Umeå-regionen skall förbättras. En del i detta är en inbördes överenskommelse att ge 100:- rabatt på greenfee. Den rabatten är större än den som gällt tidigare. Däremot är ännu ingen allmän NVGF-överenskommelse klar.

* En del i samarbetet är att vi ska ha en likartad hantering av distansmedlemmar. Därför kommer villkoren för våra distansmedlemmar att ändras en aning så att man inte har fullt fritt spel, utan är begränsad till en fri vecka per år (därefter spelar man på reducerad greenfee). I gengäld sänks årsavgiften med 100:-.

* Från och med i år så kommer kursavgiften för nybörjarkursen att ingå i medlemsavgiften. Den som är eller blir medlem behöver alltså inte betala något extra för att gå denna utbildning.

* Hemsidan håller på att piffas till inför nästa säsong. Om du har förslag och idéer på vad som ska/kan göras, så är det bara att skicka dem till Pär Mattsson i Styrelsen.