Spela på banan


Karta och vägbeskrivning

Samåkning till/från banan

Karta och villkor för "Nordwall-rabatten"

Om fordon i samband med golfspel

Golfpaket och boende vid banan

Information om banan

Banguide på webben

Banguide i fickformat (för utskrift)

Lokala regler

Tävlingskalender

Greenfee 2019


HÖGSÄSONG / LÖRDAG-SÖNDAG
350:- | 400:- | Senior 22- år
250:- | 300:- | Junior 17-21 år
0:- | 0:- | Junior 0-16 år

GREENFEE 9 hål
250:- | Senior 22år-
150:- | Junior 17-21år

PAY and PLAY
400:- | 450:- | Senior 22- år
200:- | 250:- | Junior 0-21 år
300:- 350:- 9-hål

Priserna avser högsäsong, under lågsäsong bestäms avgift utifrån banans skick.

Golfbilar priser 2019

18-hål 300 kr, med läkarintyg 200 kr
Mer än 18 hål 450 kr, med läkarintyg 250 kr
9-hål 200 kr, med läkarintyg 150 kr

Tidsbokning

- Webben (GIT): Öppet dygnet runt alla dagar.
Länk till webb-bokningen finns på klubbens hemsida eller via www.golf.se

- Receptionen eller telefon 0932-10756: När receptionen/kansliet är öppet kan man boka alla starttider.

Tidsbokning tillämpas för starttider mellan 7:00 och 19:00. Varje timme finns 6 starttider (alltså en boll var tionde minut). Övriga tider gäller normalt köförnuft.

Det görs ingen skillnad på medlemmar och gäster när det gäller bokningarna.

Tidsbokningen via webben använder det system (GIT) som har utvecklats av SGF. Dina bokningar kan du hantera via dina egna sidor i detta system (logga in på "MIN GOLF"). Man kan ha högst 3 aktiva bokningar och får inte ha flera bokningar samma dag under helgerna.
I högerspalten finns det en länk med texten Tidbokning som leder till bokning av starttid för imorgon. För att det ska fungera måste man logga in sig i GIT-systemet.
När man hittat en ledig tid registrerar man vilka som ska ingå i bollen. Det smidigaste är att ange golf-ID (eller plocka från sin lista med Vänner) men det räcker att ange namn, handicap och hemmaklubb (GIT gör ingen kontroll på att uppgifterna är korrekta).
Om du bokat en tid som du inte ska använda så ska den avbokas i förväg och så snart det är möjligt

Det kan förekomma kontroller ute på banan. Den som spelar på banan utan att ha betalat för sig får avsluta spelet, betala straffavgift och blir anmäld till sin hemmaklubb.

Pay & Play 2019

Bjurholms golfklubb välkomnar även spelare som inte är medlemmar i en sanktionerad golfklubb, och som alltså inte får spela på svenska golfbanor. Alla sällskap som spelar måste ha en golfkunnig person med sig i bollen som ansvarar för speltempo och säkerhet på banan.

De som spelar Pay&Play betalar greenfee enligt prislistan. Yngre juniorer (0-16 år) betalar samma avgift som äldre juniorer, och spelar alltså inte gratis.

Rabatter 2019

Genom ömsesidiga överenskommelser har medlemmar i en del andra golfklubbar rabatt när de spelar i Bjurholm. Medlemmar i Bjurholm har motsvarande rabatter när vi besöker dessa klubbar.

Umeå-regionen
Medlemmar i Umeå GK, Sörfors GK,Norrmjöle och Puttom GK har en rabatt på 100 kronor för seniorer och 50 kronor för juniorer på heldags-greenfee.
Rabatten gäller dock endast de som har ett fullvärdigt medlemskap i sin klubb. Den som vill utnyttja denna rabatt ska vara beredd på att bevisa att man har ett sådant medlemskap.

Nordwall-rabatten
Medlemmar i banor som designats av Peter Nordwall har 50% rabatt på greenfee på andra banor som han har designat. Kontakta gärna klubben innan för tips om logi och annat. Det kan också finnas begränsningar, så att rabatten inte gäller alla dagar på året.
Följande klubbar ingår just nu i överenskommelsen: A6, Bjurholms GK, Gränna GK, Grönmo GK (Norge), Holms GK, Kongsvinger GK (Norge), Losby GK (Norge), Robertsfors GK, Ryfors GK, Skövde GK, Slite GK , Stenungsunds GK, Årjängs GK

Andra rabatter (t.ex. Golfhäftet) kan inte kombineras med ovanstående rabatter.

Greenfee vid tävling 2019

Greenfee vid tävlingar anordnade vid Bjurholms GK är 200 kronor per person (partävling 400 kronor). Detta gäller medlemmar i NVGF (Norr- och Västerbottens golfförbund).

Golfbilar 2019

Det finns golfbilar att hyra och bokning sker via receptionen eller via GIT.

Du kan hyra en golfvagn för 30 kr, kontakta kansliet.

Vid tävlingar krävs giltiga läkarintyg och godkännande av den egna golfklubben för att man ska få använda golfbilen. Vid vanligt sällskapsspel ställs inga sådana krav.

Det kostar 300 kronor för 18 hål att använda golfbilen. Med giltigt läkarintyg är kostnaden 200 kronor.

Om du vill spela mer än 18 hål kostar golfbilen 450 kronor, med läkarintyg 250 kronor.

Vi är tacksamma om du anmäler vid bokning att du vill hyra golfbilen för två rundor.

För den som använder golfbil finns en hel del regler, lagar och förordningar att ta hänsyn till. Giltigt körkort krävs. SGF har sammanställt det viktigaste i broschyren "Fordon i samband med golfspel".

Rutiner

Kom till banan i god tid. Om man har en bokad starttid skall man anmäla sin närvaro senast 15 minuter före, annars riskerar man att förlora starttiden.

Alla som spelar ska anmäla sig i receptionen.
Gäster skriver in sig i Greenfee-boken, även när receptionen är stängd. Ta med greenfee-brickan ut på banan.
Genom att kartlägga när beläggningen är som högst och hur mycket banan används kan vi effektivisera verksamheten och anpassa oss och vårt utbud till våra medlemmar och gäster.

Betalning sker vid klubbhuset. I första hand inne vid receptionen (kansliet), i andra hand via greenfee-inkastet till vänster om receptionsdisken. I receptionen kan man betala med de vanliga kreditkorten och även swish.

Om det är många som vill ut och spela så ska de bollar som går ut fyllas upp så mycket det går. Det innebär att 2-bollar kan slås ihop, och att enstaka personer kan tillkomma i vissa bollar.
Allt detta hanteras av golfvärden eller receptionen.

Det är lämpligt med paus 10 minuter efter 9 hål (när man passerar klubbhuset). Detta gör att de som behöver uträtta något då (fylla på vatten, gå på toa, handla i shopen, ta en glass) hinner med det utan att stressa alltför mycket. Pausens längd kan naturligtvis anpassas, så länge de inblandade bollarna är överens.

Normalt sett får man bara starta en runda på det som för dagen är det första hålet.
Om man bara vill spela 9 hål, och börja på det som för dagen är det tionde hålet, så får man göra det endast om det finns en lucka som är så stor att det inte är någon som spelar på det nionde hålet (dvs hål 18 om man vill börja från hål 1).